maandag 9 december 2013

Creatieve en gezellige tijd...

Vinden jullie de tijd van Sinterklaas en kerst ook zo gezellig? Helemaal leuk is het dat je dan creatief bezig kunt zijn!
Dit jaar vielen we in de prijzen wat betreft de surprises en de gedichtjes. Voor school werden er twee surprises met gedicht gemaakt en onze oudste deed op school gedichtjes en cadeautjes. Ook thuis vieren wij natuurlijk pakjesavond. Nou ja... avond?
Dit keer een hele dag! En wel eergisteren!



Surprise van onze jongste voor een klasgenootje genaamd Lola!



Onze middelste maakte deze surprise voor een klasgenootje...

Om 6 uur ging onze wekker, want er was nog genoeg voor te bereiden! Om 10 uur zou de viering beginnen voor de kids. Maar liefst met zijn veertienen! Dus dat betekent, veel lekkers, koffie,thee en warme choco met slagroom!
Maar na het uitpakken van de cadeautjes is er ook nog een broodmaaltijd, dus ook dat had de nodige voorbereidingen nodig.



Na de broodmaaltijd gingen mijn broer, zijn vrouw en kids weer terug naar Veendam en was er voor wie wilde een kleine knutselactiviteit. Ook moest onze jongste nog gewoon naar zwemles en omdat het kijkles was, zijn er een aantal mensen meegegaan om te kijken hoe goed onze kanjer het wel niet doet!




Ondertussen alles klaargezet voor het grillen.. best een uitdaging hoor, wij wonen niet zo groot en als je dan met zijn negenen aan tafel moet en ook nog allerlei lekkers klaar moet zetten,dan vergt dat wel wat gepuzzel.

De overgebleven kids keken nog even een filmpje ( natuurlijk een sinterklaasfilm) en dat vond onze oudste niet zo heel erg. Ze was vrijdag al ziek thuis gekomen en was eigenlijk helemaal niet fit. Maar ze wilde toch niet veel missen, dus even een hangmomentje was wel welkom.

Toen iedereen weer compleet was hebben we gezellig gegrilld met zijn allen. Ook kregen we nog even een bezoek van een vriend van mijn surinaamse broer en na de koffie was het dan zover! De jongste meiden gingen naar bed, en nu was het tijd voor de surprises! Na alles klaar te hebben gezet, kon ik mijn ogen niet geloven.. Prachtige suprises zijn er gemaakt!



Ik had nog van een oud laken een pakjes-ganzenbord in elkaar geflansd en ons gezellig avondje kon beginnen! Wat hebben we gelachen! Gelukkig is het pas weer pakjesavond over een jaar, dat is denk ik net genoeg tijd om bij te komen van het fluiten met een pepernoot in je mond of het zingen van Sinterklaas Kapoentje. Deze laatste hebben we denk ik wel ruim 40 keer moeten zingen!




De rugzak van Dora maakte ik voor mijn surinaamse broer die heel stout bij zijn favoriete serie op het lootje Dora the Explorer had geschreven... Hij mocht op speurtocht met Dora en Boots naar zijn pakje, want die was verdwenen!


Het werd een latertje... om half 1 ( ja, 's nachts!) ging hier het licht uit. Het was een drukke maar geslaagde dag, en we kunnen er weer even tegen! ( we hebben nl. nogal wat aan ons hoofd gehad de laatste tijd en dan is zo'n leuke dag met familie wel heel fijn!)

Nu op naar de kerst... maar eerst maar eens even de gordijnen wassen voordat de boom in huis komt, want het ruikt hier nog steeds naar grill!

1 opmerking:

  1. super leuk om te lezen jij bent een echte spraakwater geweldig

    BeantwoordenVerwijderen