donderdag 9 mei 2013

Het was weer tijd voor een feestje!

Onze jongste dochter werd 7 mei alweer 8 jaar...
Wat gaat de tijd toch snel en wat worden we toch oud he?

Maar reden te meer dus voor weer een superfeest!
Dit keer natuurlijk weer met een thema en dit keer was het Pippi Langkous.




Dit zijn de uitnodigingen voor de gasten op de dag van haar verjaardag zelf.




En zo zagen de uitnodigingen voor haar kinderfeestje eruit. Deze had ze natuurlijk al voor de meivakantie uitgedeeld.
Gisteren vierden we haar kinderfeestje, later in dit postje kun je daar ook de foto's van bewonderen!




En zo zag, haar door mij zelfgemaakte, verjaardagstaart er uit. Zo aan de reacties te horen was de taart erg lekker... helaas hebben ze niets overgelaten dus kon ik zelf niet proeven. Maar goed, dat is eigenlijk wel een goed teken he?



Ook de kindertafel was weer dit keer weer een succes!De labels, de uitnodigingen etc. etc. zijn door mij zelf ontworpen. Hiervoor heb ik wel kleurplaten van het internet gebruikt en toegepast.










Niet al het lekkers pastte meer op de kindertafel dus maakten we maar een aparte hoek voor de koekjes en cakejes...





En dit is onze, o zo vrolijke, jarige Jet!



Omdat het een Pippi Langkous feest was, en Pippi het nooit zo op de regeltjes let, dacht ik :"laten we het dit jaar eens anders aanpakken met de snoepzakjes voor thuis.." En zo maakte ik samen met mijn oudste dochter deze grappige vlaggenlijn. Als de kinderen naar huis gingen, knipten we langs het witte stiklijntje de vlag er af en kon het mee naar huis! Leuk aan deze vlaggen is dat je meteen de feestruimte er mee opleukt!



Trots op haar verjaardagscadeau!

Na een gezellig drukke dag, heel veel cadeautjes en felicitaties ging ons dametje wat aan de late kant naar bed... Zal ze wel genoeg uitgerust zijn voor haar kinderfeestje morgen? Nou ja hoor! Zie hier onder maar eens op de foto's wat een energie!




De weersverwachting was niet zo heel erg top maar het zonnetje deed zo haar best dat wij het aandurfden om toch de tafel maar buiten klaar te zetten.



Zo kon elk vriendinnetje zien waar haar plekje aan de tafel was.



Nadat de dametjes uitbundig de jarige hadden toegezongen was het tijd voor het cadeautjes uitpakken. Dit natuurlijk wel weer op zijn Pippi's en met een knal! In de ballonnen zat een nummertje en elke dame had ook een nr. Diegene die het zelfde nr. had als in de doorgeprikte ballon mocht haar cadeautje aan de jarige geven.



En zoals op elk feestje moet er natuurlijk ook op de jarige gedronken worden! Proost dames!



Zo ziet het er al grappig uit...



Maar als je een gaatje tussen al die dametjes kunt vinden en nog net met je vinger op de afdruk-knop kunt klikken, dan krijg je helemaal grappige foto's!





Even wat lekkers smullen...



Op elk kinderfeestje probeer ik toch een knutselactiviteit in te plannen... Dit keer maakten we onze eigen Pippi pop.



Het resultaat... de popjes kocht ik bij het kruidvat, maar verving de wolletjes die bij het pakketje zaten voor oranje wol en liet ze de kleertjes kleuren. Het vastnaaien van de haren vergde al veel tijd, dus ipv. jurkjes van stof, maar gekleurde jurkjes.



Na geklieder moet er natuurlijk schoongemaakt worden, dus hup pak het sop en de sponzen! "Hee! Zo maak je toch niet schoon? Nou Pippi doet het wel zo hoor!"



Dan maken we er maar meteen een wedstrijdje van!



En nu de voeten toch al nat zijn dan doen we het volgende spelletje maar ook op de sopvloer...



Nadat alle voeten weer droog waren en er even wat lekkers was gegeten, was het alweer tijd voor het volgende spel... Appelhappen!
( nou dat valt niet mee kan ik je zeggen, mij is het niet gelukt... Maar wonder boven wonder onze dappere dametjes wel hoor!)






Na het appeltje ging een ijsje er ook nog wel in! Inmiddels was de tijd al bijna op... Er was nog heel even tijd om "paard te rijden", stelt te lopen of een mini klos-loop-race en ook wilden een aantal dametjes nog even touwtje springen. Voor diegenen die eigenlijk best wel moe waren van het feestje had ik wat kleurplaten neergelegd om nog even de resterende minuutjes vol te maken.







En toen waren de mama's er alweer om alle dametjes weer op te halen! Deze mandjes en zakjes gingen mee naar huis.

We hebben nog een activiteit gedaan, maar daar kan ik de foto's nog niet van laten zien... ( verrassing voor de gastdametjes!)Ook de foto's van de traktaties voor de juffen en meesters en haar klas houden jullie nog van mij tegoed. Ze mag maandag nl. trakteren!

Het was misschien een lange post, maar hopelijk heb ik daarmee mijn lange afwezigheid hier een beetje goed gemaakt?

3 opmerkingen:

  1. Hi,
    Wat een leuke site. Ik ben ook bezig met het voorbereiden van een Pippi feestje voor mijn dochter en ik vind de kleursetting van je kaartje zo leuk. Ik zoek alleen heel internet af naar een plaatje van een taart in die kleuren.
    Zou je misschien de link kunnen plaatsen waar je dit plaatje van de taart vandaan hebt gehaald? Heel erg bedankt!

    Mvg, Elsbeth

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Elsbeth,

      Jammer genoeg zie ik nu pas je berichtje... Ik ben de afgelopen maanden erg druk geweest met een bruiloft en daardoor had ik geen tijd om mijn blog te bezoeken.

      Waarschijnlijk ben ik nu te laat met mijn reactie...

      Maar hierbij dan de link naar het plaatje voor de taart : https://www.google.com/search?q=cake+cartoon&biw=1680&bih=922&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=hspDVL_oKoXiywPA14GQCA&ved=0CBwQsAQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=rM50dpp7OqZ5ZM%253A%3Bz8zftv_RXeyzRM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.designbirthdaycake.com%252Fwp-content%252Fuploads%252F2014%252F07%252Fcartoon-birthday-cakes-red.png%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.designbirthdaycake.com%252Fcartoon-birthday-cake%252F%3B1117%3B1103

      Hopelijk heb je er nog iets aan?

      Groetjes, Rosalie

      Verwijderen
  2. Ik zie net dat het wel een hele lange zoekopdracht is... Misschien lukt het zo?

    www.designbirthdaycake.com ( linken lukt niet in de reacties,sorrie)

    BeantwoordenVerwijderen